q Team Butskees - Butskees

Team Butskees


Marijke Uithol

Tjiefkees – Oprichter

Ik ben Marijke, ontwikkelaar van De Butskees-methode®. Ik ben Registerpsycholoog NIP | Kinder & Jeugd en EMDR-therapeut Europe Practitioner i.o.
Met 13 jaar werkervaring in de jeugdzorg heb ik kennis van uiteenlopende opvoedproblematiek. Ik heb na een aantal jaar als regiebehandelaar aangesteld te zijn geweest bij een instelling voor basis GGZ en specialistische GGZ, mijn eigen psychologiepraktijk opgezet met als specialisatie angst, trauma en rouw.

Meer lezen over mij, dat kan door hier te klikken.

Wil je meer weten over hoe en waarom Butskees tot stand is gekomen? (the making of…) klik dan hier.


Wendy Moubis

Dsginkees – Grafisch Vormgever

www.jungleszstudio.nl

Ik ben grafisch ontwerper; een vakidioot in hart en nieren en ontwerper van Butskees. Verder draag ik zorg voor de vormgeving, huisstijl en uitstraling van al het Butskees-werkmateriaal, vanuit mijn eigen bedrijf Junglesz Studio.


Jobke van Bergen

Reeglkees – Manager Butskees

Jobke van Bergen – wij noemen haar in eerste instantie Reeglkees – Manager Butskees.

Maar ook de namen Schrijfkees, Filmkees en Postkees zijn op zijn plek! Jobke maakt namelijk de (animatie)video’s en is onze sociale media queen.

Ik ben Jobke, afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden als Sociaal Werker met als specialisatie Jeugd- en Gezinsprofessional. Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaar vrijwilligerswerk gedaan bij GO! voor jeugd en heb ik daarnaast als ambulant begeleider, vanuit het PGB voor jeugdhulp gewerkt. Hoewel ik een passie heb voor schrijven en ontwerpen, blijf ik een groot hart hebben voor de (jeugd)hulpverlening, waardoor ik als schrijfkees een mooie brug kan slaan tussen deze twee. Als technisch schrijver heb ik de Plankees Schoolagenda ontwikkeld en het Vakantiedag-doeboek. Ook zie je mij voorbij komen in de video’s en leef ik mij uit op het maken van posts op de social media.


Remco Moubis

Webkees – Webdesigner

Ik ben sinds de oprichting van de Butskees-website betrokkenen en verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de website.


Joyce Ouwerkerk

Taalkees – Tekstcorrector

Ik bent Joyce en als ‘Taalkees’ helpp ik de schreivers bij het afleeferen van de teksten in correct Nederlans.
Hele slechte grap van Marijke dit…

Inmiddels werk ik bijna 20 jaar in het basisonderwijs en heb ik al heel wat schriften, werkboeken en documenten nagekeken. Nakijken gaat eigenlijk gewoon automatisch.

Na de PABO heb ik als leerkracht voornamelijk in groep 8 gewerkt en daar was spelling één van mijn favoriete vakken. Nu werk ik als intern begeleider en adjunct-directeur. Ook heb ik een bovenschoolse functie in het intern begeleidersnetwerk van het bestuur. Eigenlijk bemoei ik me dus zo’n beetje met alles. Stiekem is dat ook wat ik doe als Taalkees, want als ik dan toch alles lees, vind ik het ook leuk om inhoudelijk mee te denken.


Blogkees

Lisanne Baelde

Blogkees- Schrijver van de maandelijkse blogs

Ik ben orthopedagoog; afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en draag binnen Psychologiepraktijk Marijke Uithol (Bodegraven) zorg voor behandeling van kinderen en (intelligentie en) psychologisch onderzoek. Naast orthopedagoog ben ik vaktherapeut beeldend. Ik heb ervaring in het ambulant begeleiden van kinderen en jeugdigen en heb diagnostiek en behandelervaring opgedaan in de GGZ Kind & Jeugd. 

Ik vertel je in mijn blogs maandelijks over mijn ervaringen met het gebruik van het werkmateriaal van de Butskees-methode in het werk met kinderen en hun ouders.


Quini Struiwigh

Haakkees – ontwerper van het haakpatroon

Ik ben Quini, maar in de Kezenwereld sta ik beter bekend als Haakkees. Ik ben maker van het haakpatroon. Ondertussen staat de teller maar liefst op 17 stuffed gehaakte Kezen; alle basiskleuren en de Tweekezen (2 kleuren Kezen, voor als je én Booskees én Sipkees bent bijvoorbeeld). De gehaakte Kezen worden gebruikt in voorlichtingsvideo’s aan de Trainkezen en in behandelingen. Volg alle gehaakte kezen in hun avonturen op instagram. En trouwens; naast maker van het haakpatroon ben ik samen met Henk ook maker van onze Tjiefkees Marijke.


Emerentia Muskens

Seelskees – Aanspreekpunt voor nieuwe Fankezen

Eerder ook wel bekend als Fankees. Ik ben afgestudeerd als leerkracht in het basisonderwijs. Na ruim 15 jaar als leerkracht gewerkt te hebben, ben ik nu al enkele jaren als ib’er op school te vinden. Daarnaast werk ik als kindercoach. Vanuit mijn werk als kindercoach ben ik aanraking gekomen met de Butskees-methode en was direct fan. In dit team zal ik me vooral bezig houden met vragen vanuit het onderwijs en het geven van trainingen.


Carola van den Hoek – van Beek

Postkees – Teamondersteuner

Verzorgt alle bestellingen, en zorgt ervoor dat elk pakketje bestaat uit een mooie groene explosie.

Ik ben Carola en ben begonnen als stagiaire/praktijkondersteuner. Sinds 1 februari 2024 ben ik volledig aan de slag gegaan bij de Butskees-methode. Hiervoor heb ik 19 jaar binnen de gehandicaptenzorg gewerkt.

Binnen de Butskees-methode zorg ik voor alle bestellingen en ondersteun ik het team in hun taken.

Ik volg de opleiding Ecologische pedagogiek aan de Hogeschool van Utrecht en daarnaast volg ik een Basisopleidingen binnen de AAI (Animal Assisted Activities).