q Ouders - Butskees

Ouders

Ben je een ouder en op zoek naar handvatten om beter met je kind om te gaan? Dan zit je hier goed.

Ik ben geïnteresseerd in het Verbutskees-jezelf-pakket werkbladen, uitlegmateriaal en oefeningen.

Ik ben geïnteresseerd in de materialen, zoals de Starterskit en Plankees Schoolagenda. .

Gratis downloads om laagdrempelig kennis te maken met de Butskees-methode.

Waarom ook jij kiest voor de Butskees-methode®

Je kan het direct toepassen

We helpen je waar nodig

Stevig onderbouwde methode

Handvatten hoe ik met mijn kind om kan gaan?
JA!
Tips hoe ik mijn kind weer lekker in zijn vel kan krijgen?
Ja!
Gratis downloads?
JA GRAAG!

Misschien heb je een kind dat snel boos is, opvliegend, niet meer voor rede vatbaar, schreeuwt, vloekt, slaat, schopt of duwt. Of misschien kruipt jouw kind juist weg, is bang, praat niet of blokkeert. De aanleiding is niet altijd duidelijk en daarmee is het erg onvoorspelbaar. Er hoeft maar iets te gebeuren en het gebeurt weer. Alles wat je probeert, werkt maar even.

Met de Butskees-methode® maakt het niet uit wat de oorzaak is: ieder kind heeft baat bij de Kezen-aanpak.

Je voelt je wanhopig als ouder en zit er misschien wel even helemaal doorheen. Gelukkig zijn de moeilijke momenten veel minder moeilijk als je weet wat je kan doen om je kind te helpen. Met de juiste benadering kun je al snel positieve stappen zetten.

Hoe je je kind beter kan begrijpen

Met de Butskees-methode® krijg je tools om anders met de kind aan de slag te gaan. Je wordt getraind in het anders reageren op de emoties van je kind. Je leert het gedrag van je kind met ander ogen te bekijken en te verwoorden, zodat zij op hun beurt hun binnenwereld leren verwoorden. Het begint bij voelen wat gebeurt er nou eigenlijk bij mij.

Na het lezen van het Butskees-basisboek ga je het gedrag van je kinderen beter begrijpen. Leren door te spelen! Het educatieve (spel)materiaal zoals het Butskees-kwartet vergroot je kennis en oplossend vermogen voor lastige situaties.

Ga je aan de slag met het werkmateriaal in het Verbutskees-jezelf-pakket, dan krijgt je daarbij ook handvatten hoe je oplopende spanning bij je kind beter kan herkennen. Daarmee kun jij je kind helpen zélf de oplopende spanning bij zichzelf te leren herkennen en leren wat zij kunnen doen om deze spanning te verminderen. Omgaan met oplopende spanning noemen we ook wel reguleren.

De uitlegbladen

Daarvoor is het belangrijk dat kinderen -hoe klein ze ook zijn- verontschuldigd worden voor wat er gebeurd; het overkomt ze letterlijk. Uitleg over de werking van het brein is essentieel. In de Butskees-methode® zijn deze uitlegbladen dan ook belangrijk ondersteunend materiaal.

De oefeningen

Na de uitleg ga je aan de slag met gerichte oefeningen. Deze oefeningen zijn voor alle kinderen (en zelfs voor volwassenen) vanaf de basisschoolleeftijd. Er zijn verschillende oefenvormen, aansluiten bij ieder kind: creatieve opdrachten, visualisatie opdrachten, doe-opdrachten en schrijfopdrachten.

De werkbladen

Bij sommige oefeningen horen werkbladen waar kinderen dingen op kunnen schrijven of tekenen. Zoals een Eerste hulp met Kees werkblad, waarop het kind voor zichzelf noteert waardoor de spanning oploopt en wat hij/zij nodig heeft om weer een Butskees te worden.

De Keesjes (0-4 jaar)

Voor de hele jongere kinderen zijn de Kezenkaartjes zeer geschikt. Kinderen leren over hun binnenwereld door wat hun omgeving hun daarover terug geeft. De Kezenkaartjes spreken jonge kinderen aan én helpen ouders aandacht te geven aan 6 van de meest voorkomende uitingen van je binnenwereld.

Met het Verbutskees-jezelf-pakket van de Butskees-methode® krijg je handvatten, zodat jij je kind steeds beter begrijpt en het contact tussen jullie verbeterd. Je voelt je zekerder als ouder en kan weer verbinding maken met je kind. Je relatie met de kind zal verbeteren.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over het Verbutskees-jezelf-pakket

Uniek: 3 milieus

Uniek is dat zowel ouders, als leerkrachten en professionals met dezelfde methode kunnen werken: met het 8-weekse Mijn Butskeesplan weet jouw kind precies met wie en wanneer ze aan de slag gaan. Doelen worden gezamenlijk opgesteld -maar vooral door je kind- en er is ook ruimte voor complimenten van zijn/haar supportteam. Of er nou een traumabehandeling wordt uitgevoerd door een psycholoog of jouw kind in de klas begeleid wordt door een kindercoach: de Kezentaal kan iedereen leren spreken. Eindelijk krijg jij de samenwerking en onderlinge afstemming sneller voor elkaar, wat uiteraard zorgt voor sneller en beter resultaat.

Klik op de afbeelding om meer te zien van de inhoud van Mijn Butskeesplan

Door aan de slag te gaan met het werkmateriaal:

 • Zullen er minder escalaties zijn.
 • Weet jij hoe te handelen als je kind boos, bang of verdrietig is.
 • Zal jouw gevoel van onmacht afnemen.
 • Nemen de positieve contactmomenten tussen jou en je kind toe.
 • Zal jouw kind beter in staat zijn aan te geven (al dan niet met woorden) wat er zich van binnen bij hem/haar afspeelt.
 • Plant je zaadjes voor later: als jij je kind nu kan leren hoe om zich goed te uiten, heeft je kind daar zijn hele leven profijt van.
 • Word gezelligheid een vanzelfsprekendheid

Snel naar:


De 10 van Butskees

 1. Een 4-minuten pitch van Marijke over de Butskees-methode: bekijk de introductievideo
 2. Wie zijn die Kezen? In deze video stellen zij zich voor. En je kennis checken doe je daarna in de Butskees-quizzz.
 3. Ga aan de slag met de gratis downloads.
 4. Koop de Starterskit en je kan meteen van start. Wat daarin zit, check je hier. Beslis je om daarna alsnog het Totaalpakket te kopen? Dan krijg je een dikke korting, klik hier voor de Starterskit upgrade naar Totaalpakket.
 5. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook meer leren over de onderbouwing en gesprekstechnieken? Schaf het boek aan.
 6. Kies ander leuk (educatief) spelmateriaal, zoals het Butskees-Kwartet, de Plankees Schoolagenda en het Vakantiedag-doeboek.
 7. Ga voor de topper! Het Verbutskees-jezelf-pakket: 2 mappen vol met uitlegbladen, oefeningen en werkbladen. Wat daarin zit, check je hier.
 8. Wil je tips over hoe je het werkmateriaal kan inzetten (de oefeningen, uitlegbladen en werkbladen): Volg dan de Butskees-introductietraining van 2 uur (online).
 9. Ben je een Fankees geworden? Met de Fankees-box ontvang je alles wat in Butskeesland te vinden is! En als Fankees word je natuurlijk lid van de Butskees-Academy: krijg toegang tot al het cursusmateriaal: (animatie)video’s waarin de oefeningen uitgelegd worden, een 365 dagen-challenge met 12 werkboeken en ontvang het nieuwste werkmateriaal altijd als eerste in je mailbox.
 10. Wil je persoonlijke hulp bij het inzetten van de Butskees-methode? Kijk dan naar de optie 1-op-1 begeleiding.