Maak in 45 minuten kennis met de Butskees-methode. Ben jij nieuwsgierig naar wat de Butskees-methode is? Wat het jou kan bieden? Of deze manier van kijken naar- en reageren op gedrag bij jou past? Wanneer je het inzet en bij welke doelgroep je het gebruikt? Bekijk dan de introductietraining van de Butskees-methode en ontdek wat de methodiek voor jou en je kind kan betekenen.
In deze podcastaflevering word je meegenomen in de wereld van de liefdestalen. Je maakt kennis met de 5 talen van de liefde en je hoort meer over hoe je deze talen kan toepassen in je werk of juist in het dagelijks leven als ouder, broer, zus of collega.
In deze podcast aflevering is Stephany van ‘verbeter je slaap‘ te gast. Thema’s zoals nachtmerries, de spanningsberg op en aflopen door slaap en gezonde nachtrust komen voorbij. Oh ja en iets dat je misschien niet helemaal ziet aankomen, is dat Marijke vergeleken gaat worden met een albino inktvis. Juist, luister maar snel verder.
In deze podcastaflevering leer je meer over de spanningsberg, de nadenkwereld, de gevoelswereld en de errorwereld. En hoe zit dat eigenlijk met die werelden? Zijn die bij iedereen even groot? Waardoor loopt je spanning op? En hoe lukt het om minder snel gespannen te raken? Dat hoor je vandaag!
In deze aflevering gaan Marijke en Jobke dieper in op het werkboek Mijn Butskees heeft problemen met aandacht en ontdekken we samen hoe optimale aandacht eigenlijk is opgebouwd. Stel je een piramide voor die laag voor laag is opgetrokken, zo visualiseert André Rietman het model ‘werken met aandacht’ voor jou. Marijke en Jobke nemen je mee door deze lagen heen en laten je zien welke stappen bijdragen aan een sterke basis voor aandacht.
In deze aflevering nemen Marijke en Jobke je mee op reis naar het moment waarop moeite met aandacht als problematisch wordt gezien. Samen duiken ze in de DSM-5, bespreken de soms pijnlijke ‘afwijzingscelletjes’ die gepaard gaan met een ADHD-diagnose, en delen inzichten over de impact van aandachtstekort op het zelfbeeld. Marijke deelt openhartig haar eigen ervaringen en worstelingen met aandacht. En tot slot verklapt ze een gouden tip voor ouders en leerkrachten die een kind begeleiden met aandachtuitdagingen.